torsdag 25. oktober 2012

Fin og enkel barnegenser


Her kommer et bilde av en barnegenser.

Genseren her vil jeg anslå 2-4 år. Den er strikket i Baby Silk fra Du Store Alpakka (et garn som gjerne vokser litt med barnet :). Genseren er strikket fra halsen og ned.

Vil legge ut flere bilder når jeg har fått puttet ei frøken inni genseren :)
 







fredag 19. oktober 2012

Alt for barna........... og barnebarn ;-))

Her om dagen dukker følgende melding opp på min Facebook side:

Kjære mor!
Æ vet mamma ønske all verdens strikkaklær til mæ, å at du blir litt lei, for det går jo ikke å strikke alt. Men no har faktisk æ ett eget ønske. Det e nemlig kaldt på små fingran no, å æ blir skikkelig sint på vottan æ har, for dem e så stiv og klumpat at æ ukke klare å holde bandet til millie når æ skal på tur med ho. Så æ ønske mæ ett par gode og varme Tova votta, eller to, for når det e tørt og kald, e det jo fint å ha i barnehagen.
Klem fra Serine.
Ps; æ synes æ e veldig fin i vinterdressen æ fikk hos dokker, har stått å speila mæ!

Hva gjør man da??? Lillesnuppa får jo ikke holde båndet "gå tur" med hunden som hun elsker... Da er det bare og dukke ned i garnkisten og se hva man finner av garn.... Er jo fort gjort og lage et par små tovavotter....



3 timer senere............
 


og noen timer senere er de montert, tovet, tørket, karret og stæsjet :)
 I dag var jeg barnevakt for Serine og var spent på å prøve vottene som var strikket uten mønster, bare litt veiledning med opplegg av masker.

Lang og god så de sitter godt men litt stor tommel...

 

Klar til å sove i vogna - hvor er lua??


Sovetiden nærmet seg og da er det ut i vogna. På med vottene og så hente Nøstebarnsdressen, gledelig overraskelse er at fargen matchet så godt :)) Fornøyd sovnet ei lita frøken :))

tirsdag 9. oktober 2012

Nøstebarn til et lite hjertebarn

Da har jeg fått ferdig Nøstebarn dressen til Serine. Garn ble innkjøpt da hun bare var noen måneder gammel, men strikket klær ble det nok av.



Etter en tur i Trondheim ble Nøstebarn besøkt og ei hespe med grått ble innkjøpt, dermed nok garn til dagens størrelse :)

Dressen er strikket i 2 år men med lengden til 3 år slik at den kan brukes lengere. Restene holdt til både ei lue og sokker :)

En matchende blomst til mor :))


God bevegelighet :))

Akkurat passe store:))